• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
65 yaş üstü yurttaşlar: Salgını yayan biz değiliz

65 yaş üstü yurttaşlar: Salgını yayan biz değiliz

“65 yaş üstünü kaderlerine terk ettiler”

haberagi.net Salgının başından bu yana kendileri için alınan kısıtlama kararlarını değerlendiren 65 yaş ve üstü yurttaşlar, alınan kararların sağlıklarını olumsuz yönde etkilediğini ve toplumdan soyutlandıklarını söyledi. Koronavirüs (Kovid-19) salgını vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte yeni tedbirler alındı. Alınan tedbirlerin başında ise 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanması oldu. Salgının ilk görüldüğü 3 ay boyunca evde karantinada olan 65 yaş üstü vatandaşlar yeni getirilen kısıtlamaya göre gün içinde 10.00-13.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.  

‘SALGINI BİZ YAYMIYORUZ’ 

70 yaşındaki Bedri Yaman, 65 yaş üstü yurttaşların diğer yurttaşlara göre daha çok dikkatli olduğunu belirtti. Yaman, “Hastalıklarımız fazla olduğundan kaynaklı kendimizi daha çok koruyoruz. Salgını yayan biz değiliz. Günlük görüşme yaptığımız insan sayısı ise zaten sınırlı” dedi. 

‘HER YERİ KAPATSINLAR’  

İlk yasaklarda 3 ay boyunca evde kalmak zorunda kaldığını söyleyen Yaman, getirilen kısıtlamalar nedeniyle 65 yaş üstü yurttaşların toplumdan soyutlandıklarını dile getirdi.  Yaman, “Bende yok ama çoğu kişide hareketsizlikten dolayı değişik rahatsızlıklar oluşmaya başladı. Sağlığım bozulmadı. Ama son zamanlarda kendimi daha da öteki hissetmeye başladım.  65 yaş üstünü kaderlerine terk ettiler” diye ifade etti. Yasaklamalara ilişkin “bu bir önlem değil” diyen Yaman, “Zamana yayarak sorunu katladılar. Yapılacaksa her şeyi 15 gün kapatsınlar. Bu kesin çözüm olabilir. Böyle olursa bulaşın önüne geçebiliriz” dedi. 

‘SAĞLIĞIMIZ BOZULUYOR’ 

Ali Lütfü Gencay Yüğük de (68) alınan önlemlerin kendi yaş gurubunu çürütmeye dönük olduğunu ifade ederek, “Benim göz tansiyonum ve sağ bacağımda sonradan olan bir kısalma var. Ama hastaneden randevu alamıyorum. Buna rağmen bir sorunum olmadı. Evde yatarken dizimde zayıflamalar oldu. Durduğumuz yerde çürüyoruz. Toplumdan izole ediyorlar.  İnsanları evde tutarak onların sağlığını daha çok bozuyorlar” diye konuştu.  

‘HASTALIK YAŞ AYIRMIYOR’ 

Cevat Kılıç (68) ise kısıtlamaların yaş üzerinden yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Hastalığın yaş ayırt etmediğini dile getiren Kılıç, “Toplumdan izole ediliyoruz. Zaten bunu istiyorlar. Kimsenin kimse ile görüşmesini istemiyorlar. Bu karar politik bir karar. Bu bir önlem değil. Toplum bizim yakınımızda durmak istemiyor. Bu durum çok kötü, bu bireye yapılacak en büyük hakarettir. Seni atıl duruma getiriyorlar” diye belirtti. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN