• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Koronavirüste P1 şoku! Son dakika uyarısı: Hamile kalmayın

Koronavirüste P1 şoku! Son dakika uyarısı: Hamile kalmayın

P1 varyantının hamilelerde daha agresif olduğu açıklandı.

HABER AĞI- Brezilya’da P1 varyantının hamilelerde daha agresif olduğu açıklandı. Bu kapsamda çiftlerden hamilelik planlarını erteleme talep edildi.

Brezilya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Raphael Parente, düzenlediği basın toplantısında P1 varyantının hamilelere karşı daha agresif ve tehlikeli olduğunu belirterek çiftlerin hamilelik planlarını ertelemesi tavsiyesinde bulundu.

Parente, “Mümkünse hamileliği biraz daha iyi bir zamana kadar erteleyin. Uzmanların klinik deneyimleri, bu yeni varyantın hamile kadınlarda daha agresif olduğunu gösteriyor” dedi.

Koronavirüste P1 varyantında mutasyon: Antikordan kaçmanın yolunu buldu

Yoğun bakımdaki hastaların yarısından fazlası genç

Amazon şehri Manaus’ta ortaya çıkan P1 varyantı, Brezilya’da can kayıplarında ve vaka sayılarında artışa neden oldu.

Bilim insanları, ülkenin ölü sayısını 350 binin üzerine çıkaran enfeksiyon dalgasının arkasındaki ana faktörün P1 varyantı olduğuna inanıyor.

Brezilya’da ilaçlar tükendi, hastalar narkozsuz entübe ediliyor

Brezilya’da salgın giderek daha genç insanları etkiliyor ve hastaneler tarafından paylaşılan verilerde, Mart ayında yoğun bakımdaki tüm hastaların yarısından fazlasının 40 yaşında veya daha genç olduğu ifade ediliyor.

P1 varyantı 2,5 kat daha hızlı yayılıyor

Bilim insanları yeni bir çalışmada, Brezilya’da uluslararası alarmı artıran ölümcül Kovid-19 salgınının arkasındaki P1 varyantının antikorlardan daha iyi kaçmasını sağlayacak şekilde mutasyona uğradığını açıkladı. Araştırmacılar bu durum nedeniyle oriijinal koronavirüsten 2,5 kat daha hızlı bulaşan mutasyonlu virüsün salgının şiddetini artırabileceği konusunda uyardı. Bununla birlikte, AstraZeneca ve Çinli Sinovac tarafından geliştirilen aşıların, P1 varyantına karşı etkili olduğu kanıtlandı. Türkiye de Sinovac aşıyla kitleleri aşılama yoluna gitmişti. Ancak uzmanlar aşı-mutasyon konusuyla alakalı da bir açıklama yaptı. Daha fazla mutasyonun, bu aşıları da riske atabileceğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN